De narcist ontmaskerd

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Zorg goed voor jezelf

Wanneer je je vreselijk down voelt en depressief bent is het erg moeilijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar toch is ‘t juist ontzettend belangrijk om op zo’n moment goed voor jezelf te zorgen.
Het is belangrijk dat je in deze periode goed eet en voldoende frisse lucht en beweging krijgt.
Het is belangrijk om tijd te nemen om dingen te lezen waar je vrolijk van wordt, jezelf onder te dompelen in kaarslicht, warme baden, fijne muziek en speciale welness-behandelingen.
De voeding die je tot je neemt is erg belangrijk. De voeding in onze maatschappij is van een erg slechte kwaliteit. Het zit vol met toxische, chemische diverse gifstoffen dat een negatief effect heeft op de balans in je lichaam, je gezondheid en je humeur.
Alleen het veranderen van je eetgewoontes heeft al een gigantisch groot impact op hoe je denkt over jezelf.
Het eerste wat je moet doen wanneer je je eetgewoontes gaat veranderen is om alle fabrieksvoeding weg te laten. Dit houdt in dat je alle witte suikers, witte meel, tafelzout, gefrituurde dingen en de meest verpakte voedingsmiddelen schrapt.
Eet geen fast food en gemak-voedsel.
Misschien is het wat lastig in het begin maar je zult je al snel stukken beter gaan voelen en het geeft je ook nog iets goeds en positiefs om je aandacht op te focussen.

Wat kan je zoal eten? Richt je op hoog kwalitatief, liefst biologisch voedsel wat vrij is van gifstoffen, ook al ben je niet gewend om dat te eten. Eet tonnen vers fruit en groenten, het liefst rauw. Biologisch is wel wat duurder maar de smaak is zoveel beter, evenals de voedingswaarde en de levenskracht die het je geeft.
Dit komt omdat het niet behandeld is met chemische toevoegingen, bestrijdingsmiddelen etc. Deze middelen vernietigen namelijk de voedingswaarde.
Heel veel mensen hebben een tekort aan voedingstoffen, zonder dat ze het weten.
Ook mensen die overgewicht hebben kunnen tekorten hebben. Vetopslag heft de tekorten namelijk niet op.
Wanneer je goed voor jezelf zorgt, is het belangrijk dat je er zeker van bent dat je kwalitatief volwaardige voeding tot je neemt.
Lees wat artikelen over rauw en levend voedsel en natuurlijke schoonheid.
Een overvloed van natuurlijk biologisch levend voedsel zoals fruit, groenten, noten, zaden, zeegroenten, verse sappen zijn een perfecte aanvulling op je voedingspatroon. Je kunt hele granen en natuurlijke zoetstoffen zoals honing of stevia makkelijk toevoegen aan je voedingspatroon. Drink gezuiverd water, kruidenthee en laat frisdrank of andere fabrieksdranken uit de supermarkt staan.
Ik weet dat het een hele uitdaging is om je voedingspatroon zo te veranderen en het kost ook wat tijd, maar juist nu is het een goed moment om je daarop te richten en om je te richten op de dingen waardoor je je beter gaat voelen over jezelf. Je krijgt veel meer energie en je zult er ook nog eens 10 jaar jonger uitzien!

Beweging is een andere belangrijke manier om goed voor jezelf te zorgen. Het beoefenen van Yoga, wandelen of gewoon springen op een trampoline is erg goed voor je lichaam en laat je energie vrij stromen. Yoga helpt je ook om je je levenskracht en je innerlijke rust weer terug te geven.
Meditatie of even stil zijn is een belangrijke oefening om dagelijks toe te passen.
We zijn zo druk in ons hoofd bezig dat we ons hoofd nooit rust gunnen.
Rustig in stilte zitten en je richten op je ademhaling is ontzettend goed voor lichaam en geest.
Geef jezelf op z’n minst 2 keer 10 minuten per dag de gelegenheid om stil te zijn en te ademen.
Hete zoutwater baden of baden met essentiële oliën is een fantastische manier om jezelf te voeden, te reinigen en te ontspannen. Ik combineer heel vaak mijn meditatie met een bad.
Een mooie manier om stil te zijn, achterover te liggen in een warm bad met brandende kaarsen om me heen en dan gewoon te zijn.
Schrijven in een dagboek is een goede oefening om dagelijks te doen.
Het helpt je om in contact te komen met je gevoelens en emoties en om in het hier en nu te zijn.
Als je geen dagboek hebt kun je er één aanschaffen en dichtbij je houden voor de momenten dat je er behoefte aan hebt je gevoelens te uiten.
De natuur opzoeken is belangrijk om te doen tijdens je helingsproces.
De natuur is een heler en hoe meer tijd je er in doorbrengt hoe meer je de heling zal ervaren. Ga wandelen in de natuur, ga zitten bij een beekje, luister naar de vogels, ruik aan de bloemen, kijk naar de dieren of naar iets anders wat zich aandient. Wanneer het wat warmer weer is ben ik altijd buiten aan het fietsen of wandelen in mooie natuurgebieden. Het geeft me altijd veel goede energie en een sterk gevoel van rust en vrede
Neem de tijd voor jezelf. Alle hierboven geschreven adviezen eisen wel wat tijd op. Nu is het het beste moment om tijd voor jezelf te nemen. Maak jezelf belangrijk, doe leuke dingen voor jezelf, geef jezelf kadootjes, laat je masseren, koop gezonde voeding, neem de tijd voor yoga, schrijf, mediteer plus nog veel meer goede dingen die je voor jezelf kunt doen.
Het is nu ook de juiste tijd om nieuwe dingen te bestuderen, juist op het gebied van persoonlijke en spirituele groei. Word een student, doe workshops, lees, schrijf en leer. Ga iets doen met de inzichten die je hebt gekregen.

U bevindt zich hier: De narcist ontmaskerd | Zorg goed voor jezelf