De narcist ontmaskerd

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Zeg dag tegen de narcist

Wanneer je je realiseert dat je te maken hebt met een narcist of met een persoon die een andere vorm van geestelijke mishandeling toepast, dan is het belangrijk dat je uit die situatie stapt.
Stop met het jezelf voorhouden dat je de situatie kan verbeteren of de persoon kan veranderen. Je kunt niemand veranderen!
De enige persoon die kan veranderen ben jij zelf.

Je verandert jezelf door je bewust te worden dat je in deze situatie jezelf toestaat continu mishandeld te worden. Je verdient het om op een respectvolle manier behandeld te worden en soms moet je jezelf die behandeling geven.
Als iemand je constant ondermijnt en kleineert verdient degene het niet om bij jou in de buurt te zijn.
En hoe langer je bij de narcist blijft, hoe erger het wordt.
Je hebt dan misschien wel liefdevolle fijne momenten met hem maar het zal daarna altijd nóg erger worden dan het daarvoor was.
Als je gelooft of denkt dat het echt wel zal veranderen, leef je in een fantasiewereld.
Wanneer je uit die fantasiewereld stapt is dat hetzelfde als wanneer je wakker wordt uit de illusie waarin je leefde.
De illusie verpletterd en verschrompeld en jij wordt met je neus op de feiten gedrukt en geconfronteerd met de waarheid. En de waarheid is dat hij een narcist is!
Hij is verschrikkelijk ongelukkig en zal doorgaan om zijn ongelukkige staat op jou te projecteren als je met hem verbonden blijft.
Hoe sneller je de verbinding verbreekt hoe sneller je jouw energie kan herstellen en kan doorgaan met je leven.
Yep, hij zal direct een ander vinden! Dat is juist wat narcisten doen. Zij moeten een schildersdoek hebben waar ze hun negatieve zaken en zieke psychoses op kunnen projecteren. En als jij dat niet meer bent, dan is het iemand anders.
Hij heeft je gebruikt als zondebok en heeft al zijn negativiteit, die hij bij zichzelf onderdrukte, bij jou gedumpt, dus hij heeft een schijnbaar schone lei om overnieuw te beginnen.
De nieuwe voedingsbron zal snel weer het doel zijn voor zijn onderdrukte emoties, net zoals jij ooit eens bent geweest.
Het is slechts een kwestie van tijd.
Zie het op deze manier, want het is de absolute waarheid!
Hoe meer je jouw energie, kracht en zelfwaardering weer terugpakt, hoe meer energie je weer terugneemt, hoe meer hij weer zal gaan dumpen bij de nieuwe voedingsbron.
Het is eigenlijk een soort van energie-uitwisseling.
Hij heeft jouw energie tot zich genomen die heeft hij kunnen gebruiken voor het verleiden van de nieuwe bron. Maar wat zal hij gebruiken zodra je jouw energie terugneemt? Haar energie!

Als je blijft hangen in schuldgevoel en tegen jezelf blijft zeggen: “Ik ben niets waard, hij heeft me verlaten voor een jonger, slimmer, intelligenter en veel aantrekkelijkere persoon”, dan blijf je doorgaan om hem te voeden met jouw kracht.
Je zult blijven hangen in het gevoel dat er iets mis is met jou.
Maar jij bent niet het probleem, dat is hij!!
Jouw probleem is dat je hem toeliet zijn negativiteit bij jou te dumpen.
Het is tijd om gedag te zeggen voor eens en voor altijd! Laat hem gaan!
Natuurlijk zul je misschien wel van hem hebben gehouden en natuurlijk zijn er ook leuke momenten geweest, maar dat is voorbij! Hou van jezelf nu! En hou genoeg van jezelf om te zeggen: Dit niet meer!
Vertrouw op je intuïtie. Vertrouw op dat wat je diep in jezelf weet, dat dat de waarheid is. Je bent een waardevol persoon en je hebt veel te geven.
Je bent capabel genoeg om een liefdevolle, gezonde relatie te hebben.
Het is alleen wel nodig dat je eerst van jezelf gaat houden en een gezonde relatie gaat hebben met het leven.
Wanneer je dat hebt bereikt zul je gezonde mensen aantrekken in je leven en zul jij je aangetrokken voelen tot gezonde mensen.
De relatie waar je in zat, of nog steeds zit, is NIET gezond!
Neem niet álle verantwoordelijkheid hiervoor, maar neem een klein beetje. Neem dat wat van jou is en leg de rest bij hem neer.
Hij is degene die nergens verantwoordelijk voor wilde zijn!
Hij is degene die geen normale conversatie kon voeren!
Hij is degene die niet op een gelijkwaardig niveau kan handelen maar zich altijd op een bepaalde manier superieur voelde en zich boven jou verheven voelde.
Je hebt dat niet nodig!!
Het is goed dat je het verleden achter je laat en het is nu de tijd voor jou om met een nieuwe frisse start te beginnen.
Jij bent degene die goed zal eindigen! Jij zal uiteindelijk de echt winnaar zijn, niet alleen van hem maar ook voor jezelf!
Neem terug wat van jou is, op energetisch niveau, en dan zul je van hem bevrijd zijn.
Hij zal nog steeds met zichzelf moeten leven…
Zeg dag, zeg vaarwel! Doe de deur dicht en doe hem nooit meer open! Dit is de enige manier om eruit te komen!

U bevindt zich hier: De narcist ontmaskerd | Zeg dag tegen de narcist