De narcist ontmaskerd

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Word boos!

Na een lange periode van misbruik ben je waarschijnlijk ontzettend boos, alhoewel je waarschijnlijk niet in contact staat met je boosheid. Het is belangrijk om jezelf toe te staan boos te zijn, zoveel als je wilt!
Er is mij verteld dat boosheid niet spiritueel is! Maar God heeft ons onze boosheid gegeven en voor een goede reden.
Onze boosheid ontstaat wanneer we zijn mishandeld, gebruikt en misbruikt.
Als we doorgaan met het verstoppen en verbergen van onze gevoelens omdat ze niet “vrouwelijk of netjes” zijn, is dat het ontkennen van jezelf, net zoals de narcist doet.
In onze relaties met de narcist leren we om onze boosheid niet te laten zien.
Ik weet nog dat wanneer ik boos werd, mij werd verteld dat ik “buiten proporties” reageerde of dat ik moest “kalmeren”.
Hij nam het onderwerp van mijn zorgen en boosheid en draaide het zo dat het alleen maar om mijn boosheid ging en niet over de reden waarom ik boos was.
Dit is typisch narcistische manipulatie. Het is een manier om de issues te ontwijken.
Slachtoffers van narcistisch misbruik hebben geen stem. Het is hen niet toegestaan om zich te uiten in de relatie, mits je hem de hemel in prijst of een onderling overeengekomen gezamenlijk extern doel bent aangegaan. Bijvoorbeeld zijn bondgenoot worden bij het pesten en treiteren van de ex. Als de issue te maken heeft met de narcist of met de relatie dan wordt het slachtoffer de mond gesnoerd.
Jaren van onze mond houden en onze gevoelens verstoppen hebben zich opgebouwd. Het resultaat is misschien wel de ergste vorm van depressie.
Als je ooit gehoord hebt dat naar binnen gerichte boosheid resulteert in depressie, kan dat ontzettend waar zijn.

Wanneer we onszelf afsnijden van onze emoties worden we zielloos en verdoofd en het resultaat van al dit verdoofd zijn is depressie.
Ons leven is geforceerd en onze vitaliteit wordt ondermijnd.
Naar buiten komen met onze boosheid is daarom zo ontzettend belangrijk!
We moeten onszelf toestaan om onze gevoelens te uiten. Uit ze d.m.v. de laatste brief. Of, als je al alle contact hebt verbroken, uit ze dan in een brief die je verbrandt ipv verstuurt. Het is belangrijk dat je uit hoe razend je bent over de manier waarop hij jou behandeld heeft. Het is belangrijk dat je alle gevoelens oprakelt die je verborgen hebt moeten houden en dat je ze allemaal naar de oppervlakte laat komen.
In contact komen met je boosheid kan een erg passievolle ervaring zijn.
Het kan je levensenergie en kracht bevrijden. Het is okay om te schreeuwen en te gillen en om uit je hum te zijn als je daar behoefte aan hebt. Alleen doe dat niet bij mensen in je omgeving. Het is niet okay om je boosheid te projecteren op andere onschuldige mensen. We weten al hoe gevaarlijk het zondebokken kan zijn.
Als je een boksbal hebt of een kussen kan het helpen om je boosheid op een fysieke manier kwijt te raken.
Ik heb een vriendin die vaak een plastic knuppel gebruikt op een kussen en de knuppel zo hard als ze kan op het kussen slaat, en tegelijkertijd er tegen schreeuwt en scheldt.
Het helpt haar om zo haar boosheid kwijt te raken zodat het niet haar energie onderdrukt. Sommige mensen uiten hun boosheid dmv fysieke beweging zoals joggen en fitness. Er zit heel veel adrenaline in boosheid wat opgebruikt moet worden. Sporten is een hele gezonde manier om af te rekenen met deze overdaad aan adrenaline.
Niets doen en je emoties opeten is dat niet…
Laat het niet toe dat de rondspokende stem van de narcist in je hoofd je laat stoppen om boos te zijn.
Je verdient het om boos te zijn! Je bent gebruikt! Je bent misbruikt! De narcist was manipulatief en ging waardeloos en respectloos om met jouw gevoelens.
Alles wat hij ooit gezegd heeft op een negatieve manier over jouw boosheid kun je het raam uitgooien. Je hebt het recht om boos te zijn en het is de hoogste tijd dat je dat gaat uiten!
Even een advies voor degenen die misschien een beetje emotioneel onstabiel zijn als gevolg van de relatie: Ga geen stomme dingen doen waar je later spijt van krijgt.
Ga hem (en zijn nieuwe bron) niet stalken, ga niet inbreken in zijn huis of zijn spullen vernielen, of (nog erger), pak niet een echte knuppel om op hem in te gaan slaan!
Dat is geen gezonde manier om je boosheid te gebruiken.
Je hebt nooit het recht om geweld te gebruiken of om iets te doen waardoor we in de gevangenis zouden kunnen belanden. Dat is het niet waard!
Als ik praat over boosheid, dan praat ik over het gezond uiten van boosheid.
Ik praat over het werken met de energie van boosheid en om het uit je lichaam en systeem te halen zodat je weer vrede krijgt met jezelf.
Hoe meer je weet om te gaan met de gevoelens die je de gehele relatie hebt moeten onderdrukken, hoe meer vrede en rust je zult voelen.

U bevindt zich hier: De narcist ontmaskerd | Word boos!